Bijtelling 22%

Als u voor privé doeleinden gebruik maakt van een leaseauto, dan wordt er door uw werkgever een bedrag bij uw loon opgeteld. Of uw fiscus rekent een bedrag voor privé gebruik van uw zakelijke auto. Dit wordt ook wel bijtelling genoemd. Er zijn twee soorten bijtelling 8% en 22%. De hoogte van de bijtelling hangt af van de catalogusprijs en de CO2-uitstoot van de auto.

Als u een auto leaset op naam van de zaak én u gebruikt deze privé dan betaalt u bijtelling. Voor de meeste leaseauto’s geldt tegenwoordig een tarief van 22% bijtelling. Als u 22% bijtelling betaalt, houdt dit in dat u voor een leaseauto kiest met > 0 gram CO2 uitstoot per km. Dit zijn de niet-elektrische auto’s.

Auto leasen en 22% bijtelling

Bochane heeft een ruim wagenpark met diverse auto’s die een bijtelling van 22% kennen. Dit zijn kleinere auto’s als een Renault Twingo of Volkswagen UP!, maar ook stationwagens als de Renault Clio Estate of Skoda Superb.

Geldigheidsduur
Het bijtellingspercentage dat geldt bij de eerste ingebruikname van de auto blijft 60 maanden van toepassing. Dit wordt gerekend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de eerste ingebruikname. Eigenaar- en gebruikerswisselingen zijn hierbij niet relevant.

Geen bijtelling

Als de zakelijke leaseauto niet of minder dan 500 km per jaar privé gebruikt wordt, dan hoeft er geen bijtelling gerekend te worden. Dit moet echter wel aantoonbaar zijn. Dit betekent dat u in de meeste gevallen een sluitende rittenregistratie moet bijhouden. Heeft u een private shortleasecontract, dan hoeft u géén bijtelling te betalen en betaalt u gewoon een vast bedrag per maand.

Bekijk onze 22% bijtelling acties

Bij Bochane hebben we regelmatig acties waar u van kunt profiteren. Hieronder vindt u onze acties waarover u 22% bijtelling betaalt.

COVID-19 maatregelen

Uw gezondheid en die van onze medewerkers hebben onze primaire focus. Bekijk de veelgestelde vragen.